De Kleine Campus is een eigentijdse werkcommunity in het voormalige gymnasium van Arnhem – een monumentaal pand met een grote groene buitenruimte, vlakbij de dynamiek van het Spijkerkwartier en stadscentrum. Een plek die volop ruimte biedt om te werken, ontwikkelen, ontmoeten en ontspannen. Op De Kleine Campus kun je een eigen studio of kantoor huren, gebruik maken van de gedeelde vergader- en workshop-ruimte of een dag komen flexwerken. Koffie en lunch haal je in het Kleine Campus Café.

een duurzame werkomgeving waar een dynamisch gebruik van zowel ruimte, kennis als faciliteiten leidt tot een beter resultaat en een blijere dag

Door ruimte en faciliteiten te delen, ontstaat een dynamisch gebruik van de gebouwen en het omliggende buitengebied en worden de plek en vrijheid optimaal ervaren. Ook nodigt het gedeelde gebruik uit tot ontmoeten en samenwerken. Zo ontstaat er synergie en ruimte om kennis te delen en nieuwe projecten te starten op De Kleine Campus.

Het schoolgebouw heeft de ideale structuur voor een actieve en diverse werkcommunity: lokalen van verschillende afmetingen worden verhuurd als studio, praktijkruimte of kantoor. Daarnaast zijn er lokalen beschikbaar als vergaderzaal en workshop- of presentatie-ruimte. De ruim opgezette gangen en hallen bieden plek voor een café, pantry’s, opbergkasten en de Lobby. Het wifi-netwerk maakt werken op afwisselende plekken mogelijk.

zwemvijver zwemmen en werken

De buitenruimte is ingedeeld met 'functioneel groen': de bomen rond het gebouw zijn niet alleen mooi, maar leveren ook appels, peren en noten voor het Kleine Campus Café. De waterplanten rond vijver aan de voorzijde zuiveren het water - je kunt er met mooi weer zelfs een duik in nemen! Het Bos aan de buitenste randen van het terrein zorgt voor een natuurlijke buffer voor het stadslawaai en biedt frisse lucht en schaduw. Het grasveld in de Kantoortuin wordt gebruikt voor buitenyoga, onder de Magnolia's kun je werken of lunchen.

De Kleine Campus is opgezet door ontwerpers Floris Schoonderbeek en Kathlijn de Booij - beiden opgeleid als ontwerper aan ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Arnhem. In hun zoektocht naar een plek om wonen en werken te kunnen combineren, kwam het voormalige gymnasium aan de Arnhemse Statenlaan op hun pad. Sinds april 2014 wonen zij in een zelf-ontworpen huis in de voormalige gymzaal en ontwikkelen vanuit daar de rest van het gebied tot De Kleine Campus.

Sinds november 2014 is De Kleine Campus een project van Schipper Bosch – het familiebedrijf waar Floris creatief directeur is.

campus onthulling

 

de kleine campus