ambitie

De Kleine Campus is ontstaan vanuit de behoefte om een werk/woonplek te creëren die voldoet aan de wensen en waarden van de steeds grotere groep professioneel creatieve ondernemers in Arnhem. Kathlijn de Booij en Floris Schoonderbeek zijn als initiatiefnemers van De Kleine Campus overtuigd van het idee wonen en werken dynamisch op elkaar af te stemmen en zo te werken in een omgeving met kwaliteiten die je thuis ook belangrijk vindt. 

Werken in een omgeving met de kwaliteiten van thuis


De Kleine Campus willen we daarom graag zo duurzaam mogelijk ontwikkelen en gebruiken en we streven ernaar fossil fuel free te zijn. Zo wordt het gebouw duurzaam verwarmt met een houtpellet-kachel en wekken we zelf stroom op met onze 205 zonnepanelen. 

zonnepanelen

pelletkachel

We proberen nu op verschillende manieren het energieverbruik te verminderen zodat we straks volledig op deze groene energie kunnen draaien. Zo hebben we bijvoorbeeld LED verlichting in de openbare ruimtes en enkele ruimtes van de huurders toegepast en in de pantry's Quookers geïnstalleerd - om het gebruik van energieslurpende waterkokers te verminderen.

Verder kijken we kritisch naar verbruik van water, scheiden we afval en stimuleren we duurzame vormen van vervoer: we hebben laadpalen en veel fietsenstallingen en onderzoeken betaald parkeren om autogebruik te ontmoedigen.